Popularizacija znanosti

Naglasak je na promociji realiziranih znanstvenih projekata i projekata koji su u tijeku i/ili u planu te međuzavisnosti korištenih sunčanih vodikovih tehnologija i njihovom razvoju u neposrednoj budućnosti, a sve u svrhu njihovog uvođenja u široku primjenu.

Aktiviranje akademske zajednice, razvojno istraživačkih instituta i poduzetnika, uz sufinanciranje iz državnih i europskih fondova, nužni su za promociju novih tehnologija. No, nužno je i uključenje industrije u proizvodnju komponenti i opreme s visokim udjelom znanja, a sve radi osiguranja radnih mjesta i gospodarskog razvoja Republike Hrvatske.

Neka od događanja na kojima populariziramo znanost su Festivali znanosti, Zagrebački energetski tjedan, Europski tjedan mobilnosti, Dani otvorenih vrata Laboratorija. U sklopu ovih događanja predstavljamo izvedene sustave, održavamo predavanja. Također je to odlična prilika za približavanja znanosti širokoj javnosti, za umrežavanje s drugim znanstvenicima kao i potencijalnim ulagačima u naše projekte, a sve u svrhu unaprjeđenja održivog razvoja kroz komercijalizaciju naših razvijenih prototipa sustava.